02. sedda fåglar

Tranor Stockholm

2019-06-30 11:48 #0 av: Florine

Häromdagen såg vi två tranor vid Norra Järvafältet i Sollentuna i Stockholm. De höll till i våtmark med mycket hög vegetation. De var upprörda och varnade, såg en som närmast på ca 50 meters avstånd. Den ena rörde sig närmare och närmare och "skrek" på oss medan vi fikade. Då gick vi därifrån eftersom vi inte ville störa dom. Jag blev otroligt förvånad över att se dom, har bara sett tranor på våren när de dansar. Häckar dom där tro? Var det ett ovanligt fynd? Jag har precis börjat intressera mig för fågelskådning sedan jag flyttade hit där det finns så många intressanta fåglar så ursäkta om min fråga är dum :) Där jag bodde tidigare såg man bara skator 😂

Anmäl
2019-06-30 13:27 #1 av: Sabah

Det finns inga dumma frågor! 🙂 Jag förstår dig, det är trevligt att se lite djurliv och veta lite om dem 🙂 Jag kan inte mycket heller men man lär sig ju eftersom om de arter man har runtomkring sig 🙂
Det var säkert som du tror deras häckningsplats, då de verkade vilja freda sig. Har tranor här på åkern ibland men de har inte fört något väsen om sig, de hittar mat där, de har sin häckningsplats vid en tjärn i skogen.

♥️♥️♥️ Se på allt i livet med kärlek och se det goda i allt som sker! ♥️♥️♥️
Anmäl
2019-07-01 09:53 #2 av: Florine

Vad roligt att dom troligen häckar! Dom är så stora och vackra. Ja det är verkligen roligt och härligt att få uppleva 😃

Anmäl
2019-07-02 22:00 #3 av: Caeli

Här har tranorna börjat dyka upp alltmer flitigt på senare år och nu har nästan varje lilla by sitt eget tranpar. En ny kul bekantskap som spankulerar omkring på åkrarna.

I våras såg jag 10 - 15 tranor tillsammans. Har aldrig tidigare sett mer än 2 max 3 stycken på en gång (föräldrarna+unge).

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl
2019-07-04 17:20 #4 av: Taggeman

Enligt artportalen är 2 vuxna med unge synliga i norra Järvafältet  Väsby sjöäng

                         Medis på Fågelskådning iFokus

          🦅 ><> ><> ><> ><> (^I^)><> ><> ><> <>< 🦅

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.