00. NYHETER

Sylvia Borin vann melodifestivalen 2019

2019-03-11 23:27 #0 av: Göstage

"För fjärde gången har publiken utsett Sveriges mest skönsjungande fågel. Det blev den oansenliga trädgårdssångaren som skrällde och tog hem Fågelmelodifestivalen 2019."---

"– Det var en hård kamp in i det sista mot domherren. Jag var lite orolig att folk skulle rösta på den finaste fågeln, men trädgårdssångaren motbevisade det. Den hörs ju från parker, trädgårdar och lövskogar, men få har sett den, säger festivalgeneralen Erik Hansson."---

"Precis som den vanliga Melodifestivalen så avgörs fåglarnas sångtävling via fyra deltävlingar och Andra chansen, innan det är dags för final.
Det har dock blivit allt svårare att hitta lämpliga deltagare, då en specialregel i Fågelmelodifestivalen är att du bara får tävla en gång.
– Så nästa år kanske det får bli en superfinal där de tidigare finalisterna ställs mot varandra."---

https://www.gp.se/kultur/kultur/skrällseger-för-doldis-i-fåglarnas-egen-melodifestival-1.13945353

Fotnot: Trädgårdssångaren heter Sylvia Borin på latin.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-11 23:34 #1 av: VoxBauers

Grattis till Sylvia! 🙂

                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl
2019-04-12 10:41 #2 av: JMW

Så kul! Den brukar gå under smeknamnet "snattran" här hemma. Jösses så den kan hålla på. Man undrar ibland om den andas. 

Domherrens sång hade jag aldrig hört. Jättevackert ju. Har bara hört den när den ger ifrån sig en enda liten ton. Lite sorglig.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.