01. FÅGELSKÅDNING

Din bästa dag i fågelmarkerna?

2014-07-27 13:48 #0 av: [Carpinus]

Vore roligt att få höra lite berättelser om extra fina skådardagar, både här hemma eller utomlands. Har du någon dag du minns extra väl?


Anmäl
2014-07-27 13:52 #1 av: [Carpinus]

Lite OT: en bra dag har nog de  som befinner sig vid Vadboviken, Hornborgasjön idag! Bara en så´n sak som att ha chansen att se ägretthäger och svart stork  samtidigt - hur många har gjort det i Sverige?

Kanske har värmen satt fart på besöken utifrån i sommar?


Anmäl
2014-07-29 07:10 #2 av: [Carpinus]

Nu var det många år sedan jag var aktiv fågelskådare, men det som blivit mest minnesrikt är några varma nätter i månsken vid några av de stora fågelsjöarna. När natten fylls av hundratals kända och okända ljud, när en varm vind drar förbi och bullret från civilisationen inte stör, då känns det som om man förflyttats tillbaka till något slags ursprung. Rördrommen tutar, vattenrallen grymtar, näktergalen slår, grodorna kväker och råbocken brölar i skogsridån - allt blir en del av en nattens teater som man  gärna unnar fler att få ta del av.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.