03. fågelidentifiering

en härlig upplevelse

2010-04-14 12:44 #0 av: isa

 Hej. Vill bara delge er om en härlig upplevelse. I Torsdags var jag i "mitt" älskade naturreservat i Uppland.Det är ett riktigt "rovfågelland".

Jag fågelskådade på rovfåglar och jag fick se, 5 ormvråkar, 2 tidiga fiskgjusar, 2 bruna kärrhökar, och 2 fjällvråkar! Dagen fulländades när det helt plötsligt blir kalabalik och kaos i sjön bland alla fåglar och de flyger runt i ett enda virr-varr, då är det havsörnen som kommer inseglandes.

Det var en mäktig syn och en magnifik upplevelse, när han sedan kommer och flyger ganska lågt ovanför mig, där jag står ensam på berget. Den flög så lågt att jag tydligt kunde se, både ögon, näbb och klor och jag lovar er att den blev jättestor på sådär nära håll. Jag fick adrenalinet att rusa i kroppen, en hel halvtimme efteråt!! Jag blev nästan lite rädd! Skäms Jag fotade den med min lilla mobilkamera, men det var en ganska mulen dag och jag var ganska skakig på handen, så skärpan är jättedålig. Men det är i alla fall en slags dokumentation om vad jag såg.

p.g.a den mulna himmeln, så syns inte den vita stjärten. Men som sagt, den hade vit stjärt och gul näbb, så det var en gammal havsörn.

hejdå från isa

 

Anmäl
2010-04-14 13:39 #1 av: NaimaG

Vad kul. Vi har en artikel om havsörnen om du vill läsa om den. Länk

Anmäl
2010-04-14 13:41 #2 av: mammaz

Hej Isa. Vilken underbar upplevelse! Jag förstår att du blev lite rädd, det skulle jag nog också blivit.

Jag har inte sett någon Havsörn men vill gärna göra det. Har hört att det skall finnas vid ett slott utanför Kungsbacka i Halland som heter Tjolöholm.

Hoppas på samma tur som dig.

Anmäl
2010-04-14 23:07 #3 av: isa

#1 Tack. Jag har läst den artikeln. Den var bra! En mäktig fågel. Synd att vi inte har de vithövdade här i Sverige.

#2 Ja, för mig som älskar rovfåglar , så var det verkligen en underbar upplevelse. Jag läste nyss om Tjolöholm på nätet. Det verkar vara ett mycket bra fågelområde, med cirka 240 arter!! Hoppas du får en riktigt god skådarlycka när du är där.

Mvh isa

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.