ifokussajten

Underlätta för synskadade.

2010-07-29 16:34 #0 av: NaimaG

Att läsa med skärmläsare kan vara jobbigt när folk använder förkortningar och upprepar samma tecken i sina inlägg.

När man är synskadad och ska läsa på datorn så använder man ett tilläggsprogram som talar om vad man skriver. Detta program talar även om för oss exakt vad som står på skärmen.

När ni skriver inlägg i de olika trådarna är det bra om ni inte använder förkortningar. Förkortningar gör det mycket svårt för oss synskadade att få ett sammanhang i vad som står på skärmen. Det är mycket bättre att ni skriver ut hela ordet i dess fulla längd för då hör vi ordet och inte något konstigt. Programmet översätter och läser förkortningar som hela ord.

Det finns ett problem till för oss som har skärmläsare. Det är detta ofog att sätta ut många likadana tecken efter vissa ord.

Exempelvis: ?????

Dessa fem frågetecken läser skärmläsaren "FRÅGA FRÅGA FRÅGA FRÅGA FRÅGA" och ni kan själva förstå hur jobbigt detta blir att lyssna till. Sådana sidor undviker man i största möjliga mån och det drabbar er som skriver genom att vi inte besöker sidorna. Undvik alltså att skriva samma tecken flera gånger efter varandra.

SvenA
Sajtvärd på Synskadade iFokus

Anmäl
2010-07-31 00:45 #1 av: uffelarsen

Där ser man, Detta hade jag inte skänkt en tanke, tyvärr är det nog så att man blir lite lat i sin skrift på internet, Jag skall definitivt försöka att tänka på hur jag skriver i fortsättningen. Det måste ju vara fruktansvärt frustrerande att höra på text när folk skriver på detta viset. jag är en av dom som skriver så ,men bättring skall ske, Det är lite dumt att att man har blivit så lat att man inte tänker på att det är andra människor som kanske har svårigheter med att läsa och förstå . Samma sak gäller med ironi, det är heller inte alla som kan uppfatta budskapet som döljer sig i en en text som är skriven ironiskt.

Anmäl
2010-07-31 19:18 #2 av: NaimaG

#1 Precis och synskadad är jag själv, flera tecken efter varandra blir ett svart sträck i mina ögon. Här sitter också en som inte förstår ironi. Flört

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.